Luonnosta saan inspiraatiota musiikkiini

luonto antaa inspiraatiota musiikkiin

Tervetuloa blogini viidenteen julkaisuun, jossa käyn läpi sitä, millaisia visuaalisia ulottuvuuksia haluan musiikkiini sisällyttää ja miten ensimmäiset videot syntyivät. Lisäksi saat kuulla Light-kappaleeni taustalla olevia ajatuksia ja inspiraatio ta.

Kiitos, että luet!

Biisit maisemassa

Koen, että tietyt fiilikset biiseissäni ovat sitoutuneet tiettyihin paikkoihin, ja näkyvät kappaleissa. Biisien teon vaiheissa fiiliskuvat toimivat biisien mood boardeina, joista hain tunnelmaa ja inspiraatio ta. Tavallaan aistin musiikin myös kuvina, ja tavoitteenani on ollut saada mukaan paikkojen ja luonnon herättämät tunteet ja fiilikset.

Musiikkini on melko paikkasidonnaista, sillä olen liikkunut paljon luonnossa biisieni kehittelyvaiheessa. Koen, että luonnossa liikkumalla pystyn purkamaan haastavat asiat ja luonto avaa luovuutta minussa.

Inspiraatio luonnosta. Kuvassa polku, jonka päässä näkyy pieni puinen silta.
Luonnossa liikkumalla pystyn purkamaan haastavat asiat ja luonto avaa luovuutta minussa.

Kappaleet kuviksi

Kun tein päätöksen musiikkini julkaisuista ja mietin toteutustapaa, oli selvää, että menemme ystäväni Taru Leinosen kanssa kuvaamaan niitä paikkoja, joissa musiikkini on syntynyt ja saanut inspiraatio ta. Halusin ikuistaa Porvoon Linnamäen kävelypolkuni paikat videoihini. Taru on ollut kuvaajana yritystoimintani alusta saakka, joten luotan hänen ammattitaitoonsa täysin.

Ennen kuvauksia annoin Tarun kuunnella musiikin, ja kuvailin mitä asioita ja paikkoja haluaisin kuvattavan mihinkin biisin kohtaan. Taru tallensi kamerallaan ihanalla tavalla niitä paikkoja, joita näytin hänelle, ja joiden merkityksestä biisien synnyssä kerroin.

Tarun upean kuvaustaidon vuoksi pystyin näyttämään musiikkini myös luontokuvien ja paikkojen kautta.

Kesäpäivä Linnamäen ja jokivarren maisemissa

Vietimme kauniin kesäpäivän kuvausten merkeissä. Ideoimme ja kuvasimme, söimme ja relasimme, hulluttelimme. Kiipesin päivän aikana jopa puuhun, mitä en noin niin kuin normaaliolosuhteissa harrastele kylläkään.

Keksimme kuvata Light-biisin kuvitusta varten voikukan hahtuvia videolle. Stabiilien, viipyvien kuvien rinnalle saatiin sopivasti liikettä lyhyestä videosta.

Light kertoo tavallaan vuodenajoista, joten halusimme kuvata kesäistä niittyä lentävillä voikukan hahtuvilla. Siinä olikin hauskuutta kerrakseen, kun juoksin puhaltelemassa kameran takana puolelta toiselle hahtuvia lentoon suunnaltaan vaihtelevassa tuulessa Tarun kuvatessa: ”Taas tuuli kääntyy”.. ja Päivi juoksee..

Kurkkaa millainen Light-videosta tuli.

Videoissa sain toteuttaa itseäni

Self-consciousness ja Light-videoiden käsikirjoitukset oli kuvausten jälkeen helppo tehdä, sillä pohjatyön ideointi oli tehty perusteellisesti ja kuvauspäivän kuvat olivat täydellisen onnistuneita.

Valitsin kuvaavimmat otokset musiikin lyriikoiden ja rytmien mukaiseen järjestykseen, ja lyriikkatekstityksen kuvaamaan kirjoitusta, kuten olisin sen itse voinut käsin kirjoittaa. Efekteihin ja editointiin tarvitsin apua, mutta opin myös paljon videon teosta. Videoiden lopputulos on näköiseni, olen tyytyväinen.

Toivoa valosta

Light-kappaleen videoon on kuvattu valon säteitä, vuodenaikoja, luontoa. Kappale kertoo synkän aikakauden jälkeisestä toivon valosta.

A beam of light is long awaited, this period almost wasted. Small rays refill emptiness, wish to leave behind loneliness.

Lyriikka on kirjoitettu kevättalvella, kun ensimmäiset auringon säteet olivat kirkkaita, ja alkoivat valaista kaiken pimeyden jälkeen. Talvella 2020 kunnon talvea ei tullut lainkaan, ja kaikki näytti mustalta, ankealta ja hyvin karulta.

Kaiken tuon jälkeen, aurinko sulatti sydämen ja sytytti toivon valosta.

Sinun,

Laita hyvä kiertämään

seuraa päiviä

Uutta blogissa

Hae sisällöstä

© Suunnittelupajapikseli.fi 2024