Kun Päivistä tulee Piper, sekoittuu fantasiaa toden joukkoon. Piper Music syntyi halusta antautua luovuudelle, joka pääsee valloilleen Päivi Sihvosen Music Piper-puolessa.
Musiikissa nainen ja piano –pohjaiset elämän ravisteluista kertovat kappaleet yhdistyvät kuvalliseen kerrontaan. Piperin ilmaisutyylille tyypillisenä, kaikki kappaleet ovat saaneet alkunsa pianon koskettimilta, ja niiden ympärille rakentuu rocksoundin tuovat muut instrumentit.
Sanoitukset ja sävellykset ovat Päivin käsialaa, ja hän myös esittää kappaleet, joten kuultavissa on hyvin omakohtaista musiikkia ja herkkää tulkintaa elämän pyörteistä. Muut, taidokkaasi toteutetut instrumentit ovat Saku Anttilan sovittamat ja soittamat.
Piper herää eloon – fantasia kohtaa todellisuuden
Piper artisti liittyy vahvasti fantasiaan, ja sai kuvallisen muotonsa taiteilija Toni Svenströmin työpöydällä. Serkuksina Päivi ja Toni ovat tunteneet jo pitkään, ja Päivi kertoi fiiliksiään ja unelmiaan animaatiohahmosta ja levyn kansikuvituksesta ajatuksella haltijasta fantasiamaailmassa. Päivistä haltija sopisi toteuttamaan visiota “Drawn in fantasy with all your senses”. Musiikin fantasia tulee näin lähemmäksi kuulijaa ja haltijan maailmaan on helpompi uppoutua.
Taruolento Piper elää tässä maailmassa kävellen samoilla metsäpoluilla ja havuneulasten päällystämillä reiteillä kuin Päivikin, mutta sekoittaa sopivasti taikaa toden joukkoon.
Piper kulkee kuulijan mukana
Kun Päivistä tulee Piper, hän käyttää roolia apuna yleisön kohtaamiseen. Roolissa voi hypätä haltijan kenkiin. Piper ei pelkää kulkea kuulijan oppaana, ja näkökulmien avaajana. Piper elää myös omaa digitaalista elämäänsä eri tavoilla. Piper siis kulkee kuulijan mukana, kuulijan taskussa, ja kuiskuttelee kääntämään kulun vuoroin valoon, vuoroin varjoon!
Piper tekee multimediallista taideteosta, joka antaa yleisölle sekä auditiivisen että visuaalisen elämyksen. Musiikki, kuvat ja videot – liike ja pysähdys kietoo omaan maailmaansa, ja kutsuu kohtaamaan – itsensä, tai rakkaansa erilaisten tunnelmien läpi rock pianon ja bändin säestyksellä!
Joskus sanoilla on kaksi merkitystä
Piper on itse asiassa ollut osa Päivin elämää jo pitkään. Piper nimi muotoutui jo lukioaikoina, kun hellittelyniminä Päiviä kutsuttiin pipariksi ja pippuriksi. Samaan aikaan kappale ”Stairway to heaven” sai pohtimaan Piperin polkuja ja kuuntelemaan luonnon säveliä sekä tuulen kuiskauksia. Piper jäi elämään kauniina sanana hänen mieleensä alter ego -tyyppisesti.
Piper logo on suunniteltu tyylille sopivaksi, jotta se kuvastaisi sekä Päiviä että Piperiä. Logo on kaunis, kaunokirjoitus hahmoinen sana. Se on lyyrinen, luontoon ja keveyteen viittaavalla muotokielellään ja logon lehtiköynnös antaa lupauksen kasvusta. Mä teen tän jutun näin!
Piper ei pyri olemaan sitä mitä muut vaan tuomaan esiin omaa tarinaa, johon voi samaistua ja josta voi oivaltaa. Synkkien ja vahvojen varjojen kautta revontulien värien säkenöintiin. Piper kuljettaa kuulijaa omalla hennon rautaisella otteellaan läpi veden ja metsän, ja läpi tuulen ja tyyneyden.
Mikään tarina ei ole liian raju Piperille. Hän haluaa tarjota teoksensa kuulijoille, jotka ovat spontaanisti eläytyviä fiilistelijöitä. He arvostavat syvää tarinankerrontaa, sekä motivoituvat uusista mielenkiintoisista, raffeistakin jutuista, ja ovat valmiita toden ja fantasian väliseen leikkiin.
Piperin esikoissinkku Self Consciousness nyt kuunneltavissa
Levylle päätyneet lyriikat ja laulujen tunnelmat ovat saaneet käyntivoimansa ihmisenä olemisen haasteista. Haluan että yleisö, joka löytää musiikkini, voi inspiroitua tekemään omia tulkintoja ja antautua tunteiden vietäväksi. Mä teen tän jutun näin!