Eka oma biisi valmistuu

Tervetuloa kolmanteen kirjoitukseen. Tällä kertaa kerron nauhoittamisen opettelusta ja biisi Self-consciounessin syntytarinan. Kiitos, että luet!

Uusia ohjelmia ja nauhoittamisen opettelu


Sitten oltiinkin niin sanotusti jännän äärellä, kun aloin opetella nauhoittamista. Koska kappaleet piti saada johonkin digitaaliseen muotoon Sakua varten, niin piti ladata nauhoitusohjelma ja hankkia nauhoittamisen perustarvikkeet.

Onneksi Saku halusi auttaa tässäkin asiassa, joten löysin kuin löysinkin tarpeeseeni sopivat välineet, kuten midi-piuhan ja mikin. Ensin latasin ilmaisohjelmiston nauhoittamista varten. Silläkin pärjäsin. Mutta kun aloittelin nauhoituksia, niin haasteita ilmaantui: miten edes saada ääntä sisään ohjelmaan, ja sen jälkeen, että miten saadaan se ääni ulos sieltä ohjelmasta oikealla tavalla ja oikean kuuloisena.

Biisi valmistumassa - läppäri ja koskettimet
Koska kappaleet piti saada johonkin digitaaliseen muotoon Sakua varten, niin piti ladata nauhoitusohjelma ja hankkia nauhoittamisen perustarvikkeet.

Onneksi Sakulla oli pitkä pinna, ja hän löysi tosi nopsaan vastauksia ongelmiini. Sain siis nauhoitettua pianot ja laulut, ja Saku nauhoitti muut instrumentit. Kirjoitin ja kommentoin sitä, miltä biisit omassa visiossani kuulostavat, ja Saku otti upeasti kiinni niistä mitä halusin biisissä kuulla. Ja vielä enemmän.

Eka oma biisi on valmis

Ja se tunne, kun sain vihdoin Self-consciousnessin valmiin version kuultavaksi. You’ve got mail.. kuin lahjapaketin olisin avannut. Siis aivan mahtavaa! Istuin iltamyöhään hiljaisessa keittiössä pöydän ääressä ja kuuntelin. Nojasin päällä käsiini ja vain itkin onnesta. Oli upeaa kuulla biisi valmiina. Self-consciuousness kuulosti juuri siltä, kuin toivoinkin sen kuulostavan: hiukan mahtipontisuutta ja teatraalisuutta, elämänmakuinen rock-balladi.

Kuulokkeet pianon päällä
Oli upeaa kuulla biisi valmiina. Self-consciuousness kuulosti juuri siltä, kuin toivoinkin sen kuulostavan.

Self-consciousness kertoo jännittämisestä väärissä paikoissa, tavoiteolemisesta, ja siihen pääsemisen kyvyttömyydestä.

Who I want to be in this place, with dignity reveal my face. But no, this is wrong place to freeze, “I’m so shy, forgive me, please”.

Lyriikka syntyi puhtaasti ironiasta ja sarkasmista, mutta lopputuloksesta tulikin melko tuskainen.

The other part of me I would like to show.

Ujo ja hiljainen puoli minussa odottaa kuulluksi tulemista. Biisien kautta saa jotain rohkeaa sanotuksi, mitä ei muuten uskaltaisi.

Sinun,

Laita hyvä kiertämään

seuraa päiviä

Uutta blogissa

Hae sisällöstä

© Suunnittelupajapikseli.fi 2024