Lastenvaate Piper Oy on lastenvaatteita ja asusteita valmistuttava yritys Porvoossa. Tuotteiden, kankaiden ja tuotekuvien suunnittelu sekä tuotannon organisointi, myynti ja markkinointi tapahtuu Porvoossa, josta myös valmiit tuotteet lähtevät asiakkaille. Lastenvaate Piper edustaa uutta, suomalaista tekstiilien suunnitteluosaamista ja piirroskuvitustaitoa. Yritys aloitti toimintansa syksyllä 2015.

Lastenvaate Piper tillverkar barnkläder för småbarn. Företaget grundades år 2015 i Borgå. Vårt varumärke 2pipers representeras grader som miljövänlighet, etiskt och ansvarsfullhet. Företagare Päivi Sihvonen säger: “Allt det bästa för barnen: planering, material alternativ och produkter. Det är vad som barn behöver: bara bäst”.

Toiminta vahvasti arvolähtöistä

Lastenvaate Piperissä tekemisen pohjana on lasten parempi arki. Piperissä uskotaan eettisyyteen, ympäristöystävällisyyteen ja vastuulliseen toimintaan tuotantoketjun kaikissa vaiheissa, ja toimitaan sen mukaisesti. Tuoteturvallisuutta parhaimmillaan ovat pitkäikäiseksi valmistetut vaatteet, joilla on Öko-tex -sertifikaatti. Vaatteet valmistetaan Euroopassa tarkkaan valitussa tehtaassa.

Ja kuten niin monen muunkin suomalaisen yrittäjän tarina, tämäkin lähti omistajan omasta tarpeesta:

Suomalaisten lasten vaatettamisessa on minusta sellainen puute, että tarjolla ei ole tarpeeksi värejä ja yksilöllisyyttä. Tiedän, että moni kaltaiseni vanhempi tuskailee saman asian kanssa.

Haluan omalla yritykselläni taklata sitä ongelmaa, että kankaissa, väreissä ja kuvituksessa ei ollut sitä, mitä lapseni tarvitsevat: mukavuutta, miellyttävää käyttökokemusta, iloa ja laatua arkeen.

Tarvitaan vaatteita, jotka saavat ideansa lasten omasta kokemusmaailmasta positiivisella tavalla.

Maailmalla niitä on, mutta suomalaiset osaavat saman asian, ja vähintään yhtä hyvin. Tämän haluan todistaa. Tekstiilimateriaalien ja vaatteiden suunnitteluosaamista Suomesta kyllä löytyy, vaikkakin kotimainen valmistus on hiipunut jo pitkään.

Designin lähtökohtana käytettävyys

Suurin osa lastenvaatteista on ihan tavallisessa arkikäytössä. Siksi 2pipers vaatteet ovat arkivaatteita. Niissä pitää olla käytännöllisyyttä ja hyvin mietittyjä yksityiskohtia, sekä helppoa yhdisteltävyyttä.

Tuon lastenvaatetukseen designerinä, eli suunnittelijana visuaalisen näkemyksen, esteettisyyden, sekä kokonaisuuksien hahmottamisen. Kuvitus on osa 2pipers-vaatteiden designia, jossa pääsee valloilleen rakas ja pitkäaikainen harrastukseni, piirtäminen.

Tekstiili-insinööri keskittyy laatuun

Lastenvaate Piper Oy:ssä toteutuu koko tekstiilisuunnittelun ketju kankaan suunnittelusta viimeistelyyn saakka. 2pipers-vaatteet on suunniteltu kankaista lähtien niin, että ilo ja mukavuus, sekä helppous ovat käyttäjällä läsnä. Kaikki 2pipers-tuotteiden materiaalit on valmistettu Öko-tex-sertifikaatin mukaisesti. Ne ovat turvallisia lasten päällä ja tutkitusti haitta-aineettomia.

Edustan itse suomalaista tekstiilimateriaalien osaamista, joka on Suomessa teollisuuden alana melko kapeasti edustettu.

Lastenvaate Piper Oy:n nimi on lainattu pillipiipareilta

Yrityksen ja brändin nimi viittaa ihanaan eloisuuteen ja iloon, jota pillipiiparit minulle edustavat.  Piper suunnittelee vaatteita lapsille, lasten maailmasta ja yhdessä lasten kanssa. Tavoitteena tarjota lapsille mukavuutta, miellyttävää käyttökokemusta, iloa ja laatua arkeen.

Yrittäjä tarvitsee liiketoimintaosaamista

Sen lisäksi, että olen hankkinut koulutuksen tekstiili-insinööriksi ja teolliseksi muotoilijaksi, olen tehnyt töitä valmistavan tekstiiliteollisuuden parissa monissa eri tehtävissä. Monipuolisuus on minun valttini. Luovuus ja tarkka prosessinhallintataito yhdistyvät minussa oikeassa suhteessa. Se, että tiedän juurta jaksaen, mitä tekstiilien valmistaminen pitää sisällään, on tehnyt vain hyvää minulle: pitää tähdätä korkealle, mutta pitää jalat maassa. Taskussa taskulaskin ja kädessä sivellin.

Yrittäjä Päivi Sihvosen haastattelu: Sanna Salmela